Hirdetés

Megszületett a döntés a TikTok és a WeChat sorsáról



|

Mindkét appot kiebrudalják az Egyesült Államokban elérhető alkalmazásboltokból, azonban van rá esély, hogy a későbbiekben visszatérjenek.

Hirdetés

Habár sokak szerint nem ajánlatos használni, és voltak is már problémák körülötte, mégis a Kínából származó TikTok az egyik legnépszerűbb mobilos alkalmazás manapság, amit világszerte rengeteg eszközre telepítettek. Az Egyesült Államok kormánya azonban hadjáratot indított a ByteDance alkotása ellen, és hamarosan nagyon sokan érezni is fogják Trump elnök intézkedéseinek hatását.

Hirdetés

Az amerikai Kereskedelmi Minisztérium friss nyilatkozatából ugyanis kiderült, hogy még ezen a héten, egészen pontosan szeptember 20-án kitiltják az országban elérhető alkalmazásboltokból a TikTokot, illetve még a Tencent üzenetküldős appját, a WeChatet is. A hivatalos indoklás szerint azért kellett meghozni ezt a döntést, mert a Kínai Kommunista Párt már megmutatta, hogy az alkalmazások nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, és ezek a szabályozások elvileg megvédik ettől az USA polgárait.

Ám ezzel még lehet, hogy nincs vége az ügynek, ugyanis a TikToknak lehetősége van arra november 12-ig, hogy tisztázza magát, és ha ezt megteszi, akkor jó eséllyel visszatérhet az alkalmazásboltokba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.