Hirdetés

Megszűnhet az iPhone SE-széria?



|

Egy megbízható szivárogtató szerint az Apple már nem biztos benne, hogy 2024-ben piacra dobja az új iPhone SE-t.

Hirdetés

Az Apple még 2016 tavaszán mutatta be az első iPhone SE-t, amely azzal tudott friss és viszonylag olcsó lenni, hogy az akkori legerősebb processzort kínálta egy kifutó modell (az iPhone 5S) házába csomagolva. A cupertinóiak azóta még kétszer elsütötték ezt a receptet, ám a tavaly bemutatott harmadik generáció állítólag már nem fogy olyan jól, mint az elődei.

Az elmúlt hónapokban több szivárogtató is azt jósolta, hogy a várhatóan 2024-ben érkező iPhone SE 4 a vásárlók visszahódítása érdekében végre elhagyhatja a jelenlegi, iPhone 6-alapú dizájnt, és a 2018-as iPhone XR-re épülhet, most azonban az egyik forrás szerint bizonytalanná vált a termék jövője.

Hirdetés

A legújabb jelentés Ming-Chi Kuótól származik, aki a megbízhatóbb "jósok" sorát gyarapítja. A TF International Securities piaci elemzője korábban maga is azt mondta, hogy az SE 4 már nagyobb kijelzővel érkezik, most viszont arról számolt be, hogy az Apple elhalaszthatja, vagy teljesen le is mondhatja a készülék 2024-re tervezett tömeggyártását.

Kuo szerint ennek oka az utóbbi évek alsó- és középkategóriás iPhone-jainak (SE 3, 12/13 mini, 14 Plus) langyos fogadtatása, illetve az a félelem, hogy a nagyobb kijelző bevezetése túlságosan drágává teszi a negyedik generációs SE-t. Az elemző úgy véli, hogy az Apple-nek most teljesen újra kell gondolnia a készülék pozicionálását, ha pedig elkaszálásra kerül sor, a fejlesztési költségek megspórolása segítene a cégnek a 2023-ra várható gazdasági nehézségek leküzdésében.

Így tehát ha a szivárogtató nem téved, még az sem kizárt, hogy egyáltalán nem kapunk új iPhone SE-t, ami az almás készülékek árának hazai elszállásával különösen fájdalmasan érintené a magyar vásárlókat. Fontos ugyanakkor leszögeznünk, hogy Kuo értesülése csak egy pletyka, azaz nem szabad készpénznek venni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.