Hirdetés

Megszűnt a brutális felvételek miatt hírhedté vált videómegosztó



|

A LiveLeak 15 év után húzta le a rolót, valószínűleg kevesen hiányolják majd.

Hirdetés

A Mashable beszámolója szerint 15 év után bezárja kapuit a hírhedt videómegosztó portál, a LiveLeak, amely legfőképpen botrányaival és horrorisztikus tartalmaival szerzett magának hírnevet. A 2006-ban elindított szolgáltatás népszerűségét annak köszönhette, hogy a felhasználók valódi erőszakot tartalmazó videókat tölthettek fel és tekinthettek meg. Az adatbázis olyan felvételeket is tartalmazott, mint Szaddám Huszein kivégzése vagy éppen James Foley újságíró lefejezése. 

Hirdetés

A LiveLeaket alapító, az erőszakos Ogrish oldal mögött álló csapat laissez-faire hozzáállást tanúsított a sokak által kifogásolt tartalmakkal kapcsolatban, azaz hagyták, hadd menjen minden a maga útján, ezzel a felhasználókra hárítva a felelősséget. Emiatt számos olyan videó is helyet kapott rajta, amit a többi videómegosztó, például a YouTube letiltott, kaptak is érte hideget-meleget. 

Szerencsére az erőszakos videók áramlásának vége - legalábbis ebből a forrásból -, ugyanis május 5-én megszűnt a LiveLeak, a honlap most egy új szolgáltatásra, az Itemfixre irányítja át a látogatókat, amely lehetővé teszi videók, hangok és képek közzétételét, szerkesztését.

Bár látszólag ezt ugyanannak a csapatnak a tagjai működtetik, mint a LiveLeaket, azonban ahogyan arra az egyik alapító, Hayden Hewitt is rávilágított, a világ nagyot változott az utóbbi években és vele együtt az internet, valamint az emberek is. Ennek értelmében az Itemfix szabályzata már sokkal szigorúbb, kifejezetten tiltja az erőszakos tartalmak feltöltését. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.