Hirdetés

Megtalálja az elveszett Galaxy eszközeidet az új Samsung app



|

Itt a SmartThings Find, ami még az offline lévő Galaxy mobilokat, okosórákat és vezeték nélküli fülhallgatókat is képes megtalálni.

Hirdetés

A Samsung bemutatott egy új, SmartThings Find névre keresztelt appot, amelynek a segítségével bárki megtalálhatja az elhagyott Galaxy okostelefonját, Galaxy Watch óráját, Galaxy táblagépét vagy Galaxy fülhallgatóját. A Samsung készülékekre letölthető app mellett szoftverfrissítés is érkezik a gyártó eszközeire.

Az alkalmazás Bluetooth LE és UWB technológiák segítségével határozza meg a készülékek helyét, és térképek, hangok segítenek megtalálni a például kanapé alá csúszott fülhallgatókat. 

Hirdetés

A gyártó szerint egy offline állapotba került eszköz 30 perc után BLuetooth LE-jelet ad ki magából, amit a többi képes érzékelni, a SmartThings Find app pedig megtalálni. Az app a keresés megkezdésekor a Samsung szerverhez fordul: bármelyik, az elveszett eszköz közelében lévő Galaxy mobil vagy tablet, amin fut a szolgáltatás, képes ugyanis jelezi a Samsung szervernek, ami pedig a felhasználót értesíti a kütyü hollétéről. 

Amint a készülék közlébe érünk, meg lehet azt csörgetni, vagy kiterjesztett valóság-alapon is lehet keresni, és külön grafika jelzi, mennyire járunk ahhoz közel. Minden adatot kizárólag a készülék tulajdonosa ismer, ugyanis minden titkosítva van. A Samsung a jövőben követőcímkéket is építene erre a technológiára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.