Hirdetés

Megtaláltuk a legzseniálisabb ál-Coelho generátort



|

Ha kifogytál a Facebookon megosztható bölcsességekből, itt a megváltás: egy gombnyomás az egész, és hidd el, ennek sincs semmi értelme. De jól hangzik.

Hirdetés

Szerintünk a mai rohanó világban már nincs olyan ember, akinek ne lenne legalább néhány olyan ismerőse, aki olykor-olykor megállna és eltűnődne az élet értelmén, és ezt nem máshogy, mint egy csodaszép naplementére rábiggyesztett, inspirálónak és okosnak szánt idézettel adná a világ tudtára.

Hirdetés

Persze van ezek között olyan, amit valóban az mondott, akinek a neve az idézet után a zárójelben szerepel, és még affélét is találhatunk, aminek legalább halványan van valami komolyabb értelme is. De bizony sokan szinte ész nélkül osztanak meg mindenfélét, ami első látásra a világ legnagyobb bölcsességének látszik, de jobban kibogozgatva a szöveget rögtön kiderül, hogy az egésznek se füle, se farka, csak néhány buta közhely és pár akadémikusnak tűnő szó karambolozott egy stockfotón.

Ezt a divatot járatja csúcsra az InspiroBot nevű webes generátor, ahol az égvilágon semmi dolgunk nincs, csak megnyomni a Generate feliratú gombot, és máris kapunk egy random szavakból és egy szintén véletlenszerű képből összerakott "inspiráló idézetet". A mesterséges intelligencia minimális behatásával készülő alkotások néha teljesen zagyvaságokat hoznak, de néha kifejezetten jól eltalált őrületek születnek, például ez:

Aztán tessék, vannak az igazi, nagy kihívásokra buzdító okosságok, amik csak sokadik olvasás után kezdenek majd gyanúsak lenni: "Légy az első emberi lény, aki olyan dolgokat próbál nyerni, amiket senki más nem nyer."

Na jó, a következő enyhén broáf, viszont kétségbevonhatatlan igazságot hordoz. "Egy hányás egy napra a szeretteket távol tartja."

A modern munka-rabszolgaság örökérvényű kérdéséhez pedig annyira passzol a csibéjét átölelő madár, ahogy semmi máshoz: "Túl sokat dolgozol, de nem kapsz fizetést? Átérzem, kicsi SZOLGA."

Végül pedig íme a kép, az idézet és a modern világ kiváló harmóniája egybegyúrva: "Ahhoz, hogy celebbé vállhass, csak karmára, fegyverekre és lőszerre van szükség."

Bátran kísérletezzetek ti is az inspirobot.me címen, és várjuk a véletlenszerűen született világbölcsességeket kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.