Hirdetés

Megtámadtak a hackerek? Mutatjuk, mit csinálj!



|

Ha vírus került a gépre, akkor sincs minden veszve, de sajnos a teljes és biztonságos tisztítás nem egyszerű, és nem is fájdalommentes művelet.

Hirdetés

Ha egy számítógép vagy bármilyen más eszköz csatlakozik az internetre, akkor veszélynek van kitéve: nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is megvan annak az esélye, hogy hackerek megtámadják. Itt nem feltétlenül arra kell gondolni, hogy valahol a világ túloldalán valaki kipécézi (elnézést) a gépedet, és mindent bevet annak érdekében, hogy átvegye felette az irányítást.

Egy átlagfelhasználó gépe jellemzően nem annyira érdekes, ezt a megoldást inkább akkor vetik be a hackerek, ha valamilyen specifikus információt akarnak megszerezni, és pontosan tudják, hogy kinek a gépén találhatók meg az adatok.

Viszont számtalan olyan veszély is leselkedik a gépedre, amely a szőnyegbombázás elvén működik - gondolj csak bele, ha egy zsarolóvírussal el lehet érni, hogy 1000 emberből egy fizessen 1000 dollárt, akkor 1 millió gép megfertőzésével a várható bevétel máris 1 millió dollár.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.