Hirdetés

Megtette első hosszabb útját a szlovák repülő autó



|

A nyitrai reptérről indult, Pozsonyban szállt le a Klein Vision járgánya.

Hirdetés

Nem gondoljuk, hogy tíz vagy akár húsz éven belül mindenki repülő autókkal fog közlekedni, de mindenképp érdekes a Klein Vision által készített AirCar, mely a napokban sikeres tesztrepülést hajtott végre, először közlekedett a levegőben két város között. Összesen 40 órát repült már korábban, összesen 142 alkalommal landolt sikerrel, a mostani utat 35 perc alatt tette meg.

A benzinnel tankolható, a BMW által készített hajtóművel szerelt jármű 2500 méter magasságban kb. 1000 kilométert tud megtenni, és 2 perc 15 másodperc alatt alakul át autóból repülővé.

Hirdetés

Végsebessége 170 km/h, és egyszerre maximum két utasa lehet, de azzal a feltétellel, hogy együtt nem haladják meg a 200 kilogramot. A fel- és leszálláshoz mindenképp szüksége van futópályára, így az indulás és a landolás kissé körülményes lehet, de láttunk már repülőt landolni az M1-M7 kivezetőn, a közlekedés többi résztvevőjének együttműködésével az AirCar is leszállhatna és folytathatná útját például a főváros felé.

A fejlesztésre eddig közel 2 millió eurót költöttek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.