Hirdetés

Megtévesztő módon reklámozott a Vodafone, kompenzációt kapnak az ügyfelei



|

Korlátlanként hirdette a Vodafone egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait, de valójában nem voltak azok.

Hirdetés

Szigorúan ellenőrzik most a telekommunikációs cégek ígéreteit: nem sokkal azután, hogy a Telekom ajánlatai kapcsán vizsgálatot indított, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egy konkurens cég kapcsán zajló ügyben döntést hozott. A GVH megállapította, hogy a Vodafone valótlanul állította egyes mobilnet-kiegészítő csomagjairól, hogy azok korlátlanok. 

Mivel a cég elismerte a jogsértést és kompenzációt ígért, a vizsgáló szerv 60 millió forintra mérsékelte a bírságot.

Hirdetés

A vizsgálat során kiderült, hogy a közösségi alkalmazások némelyikének korlátlan használatát ígérő kiegészítő csomagok valójában nem voltak korlátlanok, bizonyos funkciók merítették az adatkeretet (pl. a beágyazott médiatartalmak megtekintése).

A Vodafone együttműködött a Versenyhivatallal, elismerte a jogsértést, és vállalta, hogy a csomagot választó ügyfeleknek (azoknak akiknek Vodafone Pass-ot tartalmazó díjcsomagja vagy kiegészítő Pass szolgáltatása aktív) 3 GB-os extra adatkeretet biztosít, az érintettek SMS-ben kapnak majd értesítést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.