Hirdetés

Megtrollkodta a Microsoft a Windows 11-ről álmodozó felhasználókat



|

A redmondiak rövid időn belül másodjára játsszák ezt el a gyengébb PC-k tulajdonosaival.

Hirdetés

Jókora felháborodást keltett, amikor kiderült, hogy, hogy a Windows 11 meglepően komoly hardveres elvárásokat támaszt a felhasználókkal szemben. Az operációs rendszer nemcsak több erőforrást vár el, mint elődje, hanem TPM és secure boot nélkül csak trükközve telepíthető.

Emiatt számtalan, egyébként tökéletesen használható gép nem fért fel a hivatalosan támogatott konfigurációk listájára, a Microsoft azonban tovább kísérti az érintett felhasználókat. Nem elég, hogy vízjellel emlékeztet PC-jük éltes korára, rövid időn belül már másodjára ugratta be őket egy felugró felülettel, amely szerint mostantól bátran frissíthetnek a legújabb Windowsra.

Hirdetés

Egy Twitter-felhasználó, PhantomOcean3 tett közzé egy képernyőfotót egy teljes képernyős felugró ablakról, ami a Windows 11-el nem kompatibilis PC-jén jelent meg, miszerint itt az idő, végre ő is frissítheti a rendszerét.

A Microsoft részéről azóta tisztázták a dolgot, és közölték, azok a PC-k, amelyek nem felelnek meg a minimum követelményeknek, természetesen nem tudják elvégezni a frissítést. Volt már korábban is hasonló eset, akkor azonban a nem támogatott hardverrel rendelkező számítógépek tényleg képesek voltak frissíteni, méghozzá hivatalos módon.

A Windows 11 nagyon kevés kivételt leszámítva csak 8. generációs (vagy újabb) Intel és Zen 2 (vagy újabb) AMD processzorokkal rendelkező konfigurációkra telepíthető, de azért továbbra is nyitva maradt a kiskapu, hogy nem támogatott PC-kre is felhúzzuk a rendszert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.