Hirdetés

Megújította az Android-licencét a Samsung



|

Stabil együttműködésre hivatkozva állapodott meg a Google-lel a Samsung, de erős kapcsolatról beszélt az LG is.

Hirdetés

Az EU trösztellenes hatósága az utóbbi években nem volt nagy barátságban a Google-lel, a mobilgyártókkal kötött MADA megállapodásokat sem igazán szívleli. Mivel a Google exkluzív megállapodások keretében a saját szolgáltatásai irányába terelte a gyártókat (azért, hogy azok teljes Android-élményt kínálhassanak), a hatóságok 4,3 milliárd dollárnak megfelelő bírságot is kiszabtak a cégre. 

Hirdetés

Hiába nem szereti az európai piac az effajta megállapodásokat, a Samsung és a Google aláírtak egy új MADA megállapodást idén. A felek stabil együttműködést emlegetnek, és mindez sokak szemében megnyugtató, főleg, ha arra gondolunk, hogy mi történik most a Huawei-jel

Az Amerika és Kína közötti kereskedelmi háborúból a mobilgyártók közül a Samsung profitálhat a leginkább, ennek az egyezménynek a híre pedig még tovább erősítette a helyzetét. 

Az LG pedig bár közel Sony-szinten szenved a szektorban, a dél-afrikai leányvállalata a Twitteren szintén arról beszélt, hogy évek óta erős a kapcsolat az LG és a Google között. Még egy képernyőképet is mellékelt, amelyben a Google Assistant a barátságáról beszél. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.