Hirdetés

Megújulhat az Android P navigációs sávja



|

Egy képernyőkép új navigációs sávról árulkodik, az alkalmazásváltó gomb eltűnhet a kijelzőről.

Hirdetés

Az Android Developers Blogon felbukkant egy érdekes képernyőkép, amely arra utal, hogy az Android P navigációs sávja megújul. Mindezt igazolja az is, hogy a Google nem szerette volna, hogy ez kiderüljön: időközben az eredeti bejegyzésben megvágták a képet, hogy a fontos részlet már ne látszódjon rajta. 

Hirdetés

A bal oldalra helyezett óra és a felugró doboz lekerekített sarkai utalnak rá, hogy ez egyértelműen nem az Oreo. 

Milyen az új navigációs sáv? Két ikon van rajta összesen. Az alkalmazásváltó gomb (multitasking) eltűnik, azt egy gesztus váltja le: elegendő lesz fölfelé simítanunk a kijelzőn. A home gomb megmarad, azonban immáron kapszula formát ölt. A vissza gomb nem változik, de a jelentések szerint elrejti önmagát, amikor épp nem használható - például a főképernyőn. 

A Google egyelőre semmit nem erősített meg hivatalosan, de az új home gomb passzol a Moto Z3 Play egyik renderelt képéhez is. 

A konkrét válaszra valószínűleg a jövő hónapban esedékes Google I/O rendezvényig kell várnunk. Az éves fejlesztői konferenciát május 8-10. között rendezik, San Franciscóban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.