Hirdetés

Megújult a Microsoft Edge jelszókezelője



|

A vállalat törekszik arra, hogy megvédje a felhasználók személyes adatait.

Hirdetés

A Microsoft Edge az elmúlt időszakban egyre több felhasználóval büszkélkedhet, és ugyan még jelentősen kevesebben használják, mint a Google Chrome-ot, egyre népszerűbb alternatívává vált. A Chromium alapú böngészőt már több mint 600 millióan indították el, és a Microsoft igyekszik a folyamatos újításokkal kényelmessé és biztonságossá tenni a böngészést.

Az áprilisi frissítés például az automatikusan induló reklámhirdetéseket korlátozta, illetve egy májusban indított lehetőségnek köszönhetően mobilon könnyen találhatnak kuponokat az online vásárló felhasználók.

Hirdetés

A Microsoft ezúttal az Edge Password Manager funkcióját dolgozta át, amely korábban is elérhető volt, és a böngészőben használt jelszavakat tárolta. A frissítésnek köszönhetően már elérhetővé vált az úgynevezett Password Health, vagyis a jelszavak élettartalmát figyelő funkció. 

A böngésző ennek köszönhetően már nemcsak tárolja a személyes adatokat, hanem folyamatosan figyeli, hogy milyen erős, illetve a felhasználó által gyakran használt jelszavakat ment el a rendszerben. Mivel érdemes több különböző jelszót használni a különböző weboldalakon, az Edge így arra figyelmeztet, hogy lehetőség szerint ne használjuk folyamatosan ugyanazt. Emellett felhívja a figyelmet arra is, ha esetleg a felhasználó egyik jelszava valamilyen formában kiszivárogna.

A Password Manager a Microsoft Edge Canary 93 tesztverziójában érhető el, az Insider oldaláról bárki ingyenesen letöltheti és kipróbálhatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.