Hirdetés

Megvan a Facebook új neve



|

Valóban nevet változtat a Facebook, Instagram, Whatsapp és Oculus-szolgáltatásokat, termékeket üzemeltető cég.

Hirdetés

Bár Mark Zuckerberg alapvetően lelkesnek tűnt a mai Facebook Connect során, a háttérben súlyos dolgok zajlanak, amik miatt a cég igen kényelmetlen helyzetben van. Néhány napja felmerült, hogy névváltásra kerül sor a közeljövőben, és ahogy azt vártuk, ezt a mai esemény keretében meg is erősítették.

A Facebook Inc. a hivatalos indoklás szerint azért akart módosítani, hogy egyértelmű legyen, a közösségi oldal nem az egyetlen szolgáltatása.

Hirdetés

A cég maga mostantól a Meta nevet viseli, de a Facebook elnevezés a közösség oldal esetében változatlanul megmarad. Az Oculus nevet szintén nyugdíjazzák, a VR-headset Meta Quest néven fut tovább.

"Mostantól a metaverzum lesz az elsődleges számunkra, nem a Facebook. Remélem, az emberek megismerik majd a Meta márkát, és a jövőt, amit képvisel."

- nyilatkozta Zuckerberg. A CEO a mai napon vázolta a metaverzum koncepcióját, melynek keretében gyakorlatilag a virtuális térben élhetnénk az életünket, ott tévézhetnénk, ott élhetnénk közösségi életet, ott dolgozhatnánk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.