Hirdetés

Megvan a ludas a Booking.com-on tapasztalható káosszal kapcsolatban



|

Állítólag egy régóta halogatott SAP átálás nehézségei húzódnak meg a csúszások hátterében.

Hirdetés

Hónapok óta tart a Booking.com ki nem fizetett szállásadóinak kálváriája. Sokan szembesültek azzal az idei főszezonban, hogy a cég rendszeresen nem utalja át nekik a szolgáltatásért járó, a szállásfoglalók által egyébként kifizetett díjat.

Van olyan szálláshely, aminek már milliókkal tartozik a honlapot üzemeltető vállalat. Természetesen ez leginkább a kis helyeket érinti kellemetlenül, de az idő előrehaladtával egyre inkább nő a jogosan követlőző, elégedetlen partnerek tábora.

Hirdetés

A Booking.com hosszú hetek óta karbantartásra hivatkozva tartja vissza a fizetnivalókat, ami egyrészről lehetne egy elfogadható indok is, de önmagában, a részletek ismerete nélkül nem nevezhető megnyugtató válasznak.

Orosz Gergely blogger az X-en tette közzé az általa kiderített információkat nagyvonalakban. Az általa hivatkozott SAP-átállás egy olyan cég érintettségére utal, amelyik a hasonló nagy cégeknek kínál komplex informatikai megoldásokat.

Az egyik lehetséges tényező, ami miatt késik az átállás, az, hogy nem maguk bonyolítják le a szükséges folyamatot, hanem kiszervezték azt egy külsős cégnek. Ez már csak azért is érthetetlen, mert a Booking.com-nál számos olyan jó szakember dolgozik, akik feltehetően le tudták volna vezényelni az összes teendőt, harmadik fél bevonása nélkül. Így ha valami fennakadás van, azt nem tudják gyorsan házon belül elintézni. 

Orosz Gergely Pragmatic Enginieer néven futó blogjának fizetős hírlevelében azt fejtegeti, hogy érthetetlen, miért vállalta be a platform a külsősök kockázatos foglakoztatását, az pedig már végképp védhetetlen, hogy az átállást miért a főszezonra időzítette. A szerző kérdést is intézett a Booking.com oldalhoz, de csak általános köntörfalazó válaszokat kapott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.