Hirdetés

Megvan a TikTok amerikai vevője



|

Állítólag megvan, hogy melyik amerikai óriás vásárolja meg a TikTokot - ugyanakkor Kína még keresztülhúzhatja az üzletet.

Hirdetés

A CNBC értesülései szerint elvileg még ma bejelentheti a ByteDance, hogy melyik amerikai óriásvállalat vásárolja fel a TikTokot. Most az amerikai, az ausztrál és az új-zélandi üzletág eladását emlegetik, ugyanakkor Donald Trump amerikai elnök már korábban közölte, hogy csakis teljes felvásárlásról lehet szó. A pletykák szerint a Microsoft és a Walmart együtt, vagy pedig az Oracle lesz a befutó. A ByteDance-nek egyébként novemberig lenne ideje vevőt találni, de érdekében áll, hogy siessen. 

Hirdetés

Az csak a múlt héten derült ki, hogy a Walmart beszállna a Microsoft mellé a felvásárlásba, elvileg az e-kereskedelmet pörgetnék fel a fiatal vásárlók körében. A Microsoft már régóta egyeztet az amerikai kormánnyal és a ByteDance-szel, és a CNBC úgy tudja, hogy az amerikai vezetés csak akkor megy bele a Walmart általi felvásárlásba, ha nagy amerikai tech cég áll mellette - feltehetően az adatok átköltöztetése és tárolása miatt. 

A vevőpáros tehát elvileg megvan, de a kínai kormány a jelentések szerint még keresztülhúzhatja az üzletet. A TikTok alapjául szolgáló mesterséges intelligencia ugyanis már nem exportálható csak úgy, tehát a ByteDance csak speciális kormányengedély esetén adhatja el a TikTokot amerikai cégnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.