Hirdetés

Megvan a YouTube első 10 milliárdos nézettségű videója



|

A rendszeres mémfogyasztóknak nem is lesz újdonság, hogy melyik az.

Hirdetés

2012. december 21-én fontos mérföldkövet ünnepelt a YouTube, hiszen ekkor történt meg először, hogy egy videó elérte az egymilliárdos nézettséget. Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy a történelmi diadalt a Gangnam Style című koreai dal klipje aratta le, most viszont itt az újabb nagy rekorder, méghozzá szintén Dél-Koreából.

Ez pedig nem más, mint a Baby Shark gyereknóta, amely nemrég átlépte a 10 milliárdos álomhatárt, cikkünk írásakor egész pontosan 10 006 730 822 megtekintésnél áll, de a számláló csak pörög és pörög tovább.

Hirdetés

Hogy kontextusba helyezzük ezt az elképesztő számot, a Föld teljes lakossága jelenleg 7,753 milliárd fő, így ha a bolygó összes emberével megnézetnénk mondjuk az Ámokfutóktól a Szomorú szamurájt, Kozsóék még akkor is több mint 2 milliárd lejátszással lennének elmaradva a Baby Shark eredményétől. A videót egyébként 2016 júniusában töltötték fel, így közel 6 év alatt hozta össze a világrekordot.

Ahogy az az internetes sikertörténeteknél lenni szokott, itt is nagy szerepet játszott a véletlen: a Baby Sharknak az adott komoly lökést, hogy 2017-ben egy kihívás miatt mémmé vált a 273 milliós lakosú Indonéziában, onnan pedig már az egész világot megfertőzte.

A YouTube legnézettebb videóinak listája alapján egyébként érdemes gyerekdalokkal próbálkozni, a TOP 10-ből ugyanis 6 szereplő is ebbe a kategóriába sorolható. A harmadik például a Johnny Johny Yes Papa a LooLoo Kidstől, a hatodik pedig a Bath Song a Cocomelontól. A második helyet 7,7 milliárd lejátszással stabilan őrzi Luis Fonsi 2017-es slágere, a Despacito, az egykori bajnok Gangnam Style viszont "csak" 4,3 milliárd megtekintésnél jár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.