Hirdetés

Megvan, ki épít űrhajót a NASA-nak, amivel újra embert juttatnak a Holdra



|

A megbízott cég az Artemis-program részeként segít a NASA-nak 2024-ig újra embert vinni a Holdra, méghozzá 2,9 milliárd dollárért cserébe.

Hirdetés

A NASA az Elon Musk-féle SpaceX-et bízta meg annak az űrhajónak a megépítésével, amivel 1972 után először juthat ismét ember a Holdra, jelentették be pénteken. A SpaceX az utolsó körben a Blue Origin és a Dynetics közül került ki a közel 2,9 milliárd dolláros (durván 875 milliárd forintos) szerződés nyerteseként.

A Musk vezette vállalat a már létező Starship modelljük átépítését vázolta fel a NASA-nak, ami az Artemis-program keretében szeretne legkésőbb 2024-ig újra embert juttatni a Holdra, hogy a program később aztán más, például a Marsra tervezett küldetéseknek is megalapozhasson.

Hirdetés

Musk a Twitteren közölte, hogy megtisztelő számukra, hogy részt vehetnek az Artemis-programban, persze csak azután, hogy kijelentette:

"A NASA király!"

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.