Hirdetés

Megvan, melyik hazai szolgáltató mobilinternete a leggyorsabb



|

A felhasználók mérési eredményeiből állítottak össze érdekes rangsort a hazai szolgáltatók által nyújtott mobilnet sebességéről a Speedtest üzemeltetői.

Hirdetés

Sokan vannak, akik a 3G-s hálózat leállása miatt kényszerülnek manapság telefoncserére, de azok sincsenek kevesen, akik az utóbbi években tudatosan váltottak 5G-kompatibilis mobilra, hogy hamar élvezhessék az új hálózat kínálta villámgyors adatátvitelt. Egy friss statisztikából kiderül, melyik szolgáltatót érdemes annak választania, aki a letöltés sebessége tekintetében is a maximumot szeretné kihozni a mobilinternet-eléréséből.

Mivel a Speedtest.net elsődleges funkciója az aktuális internetkapcsolat sebességének mérése, az oldal üzemeltetőinek nem is kell külön kutatást végezniük, elég a felhasználóik méréseiből származó adatokat összesíteniük, így havonta tudnak részletes statisztikát közzétenni egyes országok tendenciáiról. Ebből például kiderült, hogy Magyarország a legutóbbi frissítéskor - tehát a márciusi adatokat figyelembe véve - a világranglista negyvenhatodik helyén állt a mobilinternet gyorsaságát nézve.

Hirdetés

Ezt azzal érdemeltük ki, hogy a letöltési sebesség a mérések mediánját tekintve 41,32 Mbps-re jött ki, a feltöltési sebesség 13,23 megabit lett másodpercenként, illetve leggyakrabban 21 ezredmásodperces pinget mért a Speetdestet üzemeltető Ookla. Néhány szempontból viszont egyesével is rangsorolták a hazai szolgáltatókat, így kiderült, hogy a letöltési sebesség tekintetében a országos mediánnál jobbat kínál a Yettel, ahol a legtöbb mérés 50,62 Mbps-hez közeli értéket mutatott. A Telenor utódját nem sokkal, 45,07 Mbps-es eredménnyel követi a Telekom, a Vodafone és a Digi viszont komolyabb lemaradást hozott össze másodpercenként 24,83 megabites, illetve 6,75 Mbps-es eredménnyel.

Ami a pinget, vagyis a kiszolgáló és a kliens közötti válaszidőt illeti, fej-fej mellett halad a mezőny, a Vodafone és a Yettel 20 milliszekundumos eredményétől épp csak elmarad a Telekom 21 ms-es összesítése. Az utolsó, megbízhatósági kategóriában, amit a Speedtest értékel, viszont a magenta színű szolgáltató végzett az első helyen, a mérések 90,6%-a esetén szolgáltott legalább 5 Mbps letöltésre és 1 Mbps feltöltésre képes mobilinternetet. Ebben a kategóriában sem sokkal maradt le a második helyezett Yettel (88,2%), és a harmadik Vodafone (87,7%), viszont a Digi kevésbé bizonyult megbízhatónak, csak az esetek 63,8 százalékéban érte el a kijelölt szintet a szolgáltatása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.