Hirdetés

Megvan, mikor érkezik az iOS 15 és a watchOS 8



|

Az operációs rendszerek következő generációja új funkciókat hoz az iPhone-ra, az iPadre és az Apple Watch-ra is.

Hirdetés

Az Apple még a júniusi fejlesztői konferenciáján, a WWDC-n villantotta meg először az új operációs rendszereit, az iOS 15-öt, az iPadOS 15-öt és a watchOS 8-at.

A szoftvereket azóta  a béta-program keretében gyűrhetik a kalandvágyóbb felhasználók, a tegnap esti online termékbemutatón viszont végre azt is elárulták a cupertinóiak, hogy mikor számíthatunk a hivatalos rajtra.

Így aztán már tudjuk, hogy napokon belül, szeptember 20-án válnak elérhetővé az új operációs rendszerek. Az iOS 15 ugyanazokkal az eszközökkel lesz kompatibilis, mint az iOS 14, tehát a 2015-ös iPhone 6S-ig minden telefonon, valamint a 7. generációs iPod Touch-cson is  telepíthető.

Hirdetés

Ami az iPadOS 15-öt illeti, az iPad mini 3-tól eltekintve a 2014-es iPad Air 2-ig visszamenően az összes almás táblagép játékban van, a watchOS 8-nak pedig még a 2017-es Apple Watch Series 3 tulajdonosai is örülhetnek.

Funkciók tekintetében az iOS 15 és az ipades variánsa ugyan nem hoznak akkora újításokat, mint az iOS 14, de így is akadnak izgalmasabb adalékok. Az iPadOS 15-ben például végre szabadon mozgathatjuk majd a widgeteket a főoldalon, valamint újragondolt vezérlés könnyít a multitaskingen.

Az Apple farag az értesítéseken is: a kevésbé fontos üzenetek sűrítve jelenhetnek meg, a Focus segítségével pedig különféle üzemmódokat állíthatunk be a munkához és a kikapcsolódáshoz. Nagyot változnak a FaceTime-videóhívások is, hiszen az iOS 15-től már böngészőből, Windowson és Androidon is be lehet csatlakozni a beszélgetésekbe. Izgalmas újítás továbbá, hogy a Spotlight kereső akár a fotóink közt is képes lesz böngészni a tartalmukra vonatkozó kifejezések alapján.

A watchOS 8 természetesen szállítja az elmaradhatatlan új számlapokat, de frissül a Fotók és a Zene alkalmazás, valamint a szövegbeviteli lehetőségek is. Jön továbbá az elektromos kerékpáros edzések támogatása, az órák pedig már azt is képesek lesznek érzékelni, ha biciklizés közben balesetet szenvedünk.

Ezeken kívül azonban még számos, kisebb-nagyobb változtatásra is számíthatunk, melyeket ebben a cikkben vettünk sorra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.