Hirdetés

Megvan, mikor érkeznek Európába a Huawei új csúcsmobiljai



|

A Huawei P60 Pro és a hajtogatós Mate X3 is kapható lesz az öreg kontinensen.

Hirdetés

Ahogy arról mi sem voltunk restek beszámolni, a Huawei a napokban mutatta be a legújabb zászlóshajóit, a Google-mentes HarmonyOS-szel támadó P60-szériát, amely három modell (P60, P60 Pro, P60 Art) formájában került leleplezésre, első körben csak a kínai vásárlókat célozva.

Adta is magát a nagy kérdés, hogy vajon mikor jön el az európai rajt ideje, a vállalat viszont nem váratott sokáig a válasszal, azóta ugyanis felfedte a dátumot.

Hirdetés

A Huawei a hétvégén küldte szét a meghívót, amely a P60 széria és "zászlóshajó termékek" bemutatójára invitálja a sajtó képviselőit. Az eseményre Münchenben kerül sor, május 9-én, közép-európai idő szerint délután fél háromkor. A GSMArenához eljuttatott e-mail alapján a rajt során a Huawei P60 Prót, az aktuális hajtogatós csúcsmobilt, a Mate X3-at, a Watch Ultmate okosórát és a FreeBuds5 vezeték nélküli fülest prezentálják majd az európai közönségnek.

Forrás: GSMArena
Forrás: GSMArena

Érdekesség, hogy a meghívó plakátján kifejezetten a "P60 széria" kifejezés szerepel, a levél szövege viszont csak a P60 Prót említi konkrétan, vagyis megeshet, hogy hozzánk csupán egyetlen modell jut el a Huawei három új bajnoka közül.

Ami a Mate X3-at illeti, a gyártó ezt szintén Kínában, a P60 sorozattal egyszerre leplezte le. A könyv módján kihajtható, IPX8-as vízállóságot kínáló mobil-tablet hibrid egy 8 hüvelykes, 120 Hz-es OLED kijelzőt kapott, míg a külső oldalára egy 6,4 hüvelykes panel került, szupererős Kunlun üveg bevonattal. A P60-nal egyetemben ebben is a Snapdragon 8+ Gen 1 chip "szankcióálló" 4G-s variánsa dolgozik, a memória mennyiségéről viszont nincs információnk. A hátoldalon egy háromlencsés kamerarendszer (50 MP széles, 8 MP telefotó, 13 MP ultraszéles) szolgál, akkumulátorból pedig egy 4800 mAh-s telepet kapunk, legfeljebb 66W-os töltéssel.

Legalábbis ez a kínai specifikáció, ami természetesen nem zárja ki, hogy az európai variáns valamelyest eltér majd a fentiektől. Annyi viszont egészen bizonyos, hogy a Mate X3-on mifelénk is a HarmonyOS 3.1 fut majd, hiszen az Egyesült Államok továbbra sem oldotta fel a gyártó ellen bevezetett korlátozásokat, amelyek ellehetetlenítik az Android és a Google szolgáltatásainak telepítését.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.