Hirdetés

Megvan, mikor jön az iOS 16 első nagy frissítése



|

A hibajavításon túl néhány érdekes újdonságot is tartogat az iOS 16.1.

Hirdetés

Ahogy az minden évben lenni szokott, az új iPhone-ok szeptemberi színre lépésével az iOS operációs rendszer is ugrott egy generációt, s aki vevő volt rá, már hetek óta gyűrheti a 16-os főverziót, amely számos újdonságot hozott, köztük az átszabott főképernyővel és a Nintendo Switch Pro kontroller natív támogatásával.

Most pedig hamarosan itt a rendszer első nagyobb frissítése, amely az ilyenkor szokásos hibajavításokon túl néhány újabb funkcióval bővíti a repertoárt.

Az Apple blogposztban kürtölte világgá, hogy október 24-én megkapjuk az iOS 16.1-et, amely az iPadOS 16 és a macOS Ventura társaságában fut be. A frissítés legfontosabb extrája a megosztott iCloud fotókönyvtárak eljövetele lesz, melynek segítségével közös felhős képgyűjteményeket hozhatunk létre, legfeljebb 5 további családtag/barát hozzáférésével.

Hirdetés

Az iOS 16.1 emellett kiterjeszti a Live Activities funkciót, amely a záróképernyő alján megjelenő widgeteken és az iPhone 14 Pro-széria dinamikus szenzorszigetén keresztül jelenít meg valós idejű információkat például sporteseményekről, vagy az élelkiszállítás állapotáról. A frissítés után már a külsős fejlesztésű alkalmazások is támogatni fogják a funkciót.

S ha már szóba került a dinamikus szenzorsziget, az iOS 16.1 ezzel is kompatibilissé teszi a Reachabilityt, vagyis a kijelző felső részének egykezes elérését, amihez csak lefelé kell suhintanunk a főképernyőn, miután engedélyeztük a Beállításokban. Az új verzió továbbá megoszthatóvá teszi a Walletben tárolt digitális kulcsokat, a Könyvek alkalmazásban pedig automatikusan elrejti a kezelőfelületet, amikor olvasni kezdünk.

A frissítés egyéb extrái között olyan tételeket is említhetünk, mint az Apple Watch nélkül használható Fitness+ szolgáltatás vagy a töltés idejét a zöld energia elérhetőségéhez igazító Clean Energy Charging (USA-exkluzív). Az operációs rendszer kompatibilitása természetesen nem változik, így a 16.1-es verzió telepítéséhez is legalább iPhone 8/8 Plus, vagy annál újabb készülék szükséges.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.