Hirdetés

Megvan, mikor jön az iOS következő nagy frissítése



|

Maszkos feloldást, új emojikat és egy LMBTQ+ Siri-hangot is hoz az iOS 15.4.

Hirdetés

Ismét van miről beszélni az Apple kapcsán, hiszen tegnap este lezajlott a cupertinóiak tavaszi termékbemutatója, ahol a harmadik generációs iPhone SE-ről, az új iPad Airről, a profiknak szánt Mac Studióról és a hozzá illő Apple Studio Display monitorról is lerántották a leplet.

A vadonatúj termékek mellett pedig az ősszel piacra dobott iPhone 13-széria sem maradt érintetlen, kapunk ugyanis egy új, zöld variánst mind az alap-, mind a Pro-modellekhez. Ezeket március 18-tól kezdik kiszállítani, méghozzá az iOS 15.4-es verziójával, melynek január óta zajlik a béta tesztje.

Hirdetés

Az Apple sajtóközleményben tudatta, hogy a frissítés a jövő héttől hivatalosan is elérhetővé válik, amiből arra következtethetünk, hogy valószínűleg a zöld modellek rajtjának napján érkezik meg a nagyközönséghez.

Az iOS 15.4 egész tartalmas csomagnak ígérkezik, mivel a szokásos hibajavítások mellett több újdonságot is tartogat. Az egyik, hogy a FaceID végre maszkban is működni fog, amire ugyan most épp nincs szükségünk, de sosem lehet tudni, mit hoz a jövő. A frissítéssel köszön be továbbá a Tap to Pay funkció is, érintés nélküli fizetési terminált varázsolva az iPhone-okból, egyelőre csak az Egyesült Államokban.

S ha már Amerika, a Siri asszisztens kap egy ötödik amerikai hangot is, melyről az Apple fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az LMBTQ+ közösség egy tagjához tartozik. Az iOS 15.4 hozza el az Unicode 14.0 szabvány 37 új emojiját is, köztük a leolvadó arccal, a diszkógömbbel, a nem nélküli "koronás személlyel" és a terhes férfival.

Az iOS 15.4 egészen a 2015-ös iPhone 6s-ig visszamenően minden iPhone-ra telepíthető lesz, beleértve a 2019-ben megjelent, 7. generációs iPod Touch-ot is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.