Hirdetés

Menekülnek a nagy cégek a Facebook pénzétől



|

Elvesztette a Libra projekt kulcspartnereit a Facebook, többek között a Visa és a Mastercard sem kér többé a Facebook ötletéből.

Hirdetés

A Facebook júniusban mutatta be a Libra kriptopénzét, amelyet eleinte a legnagyobb pénzügyi intézetek és tech cégek is támogattak. Azóta sok kulcspartnert elveszített a Facebook, legutóbb a Visa, a Mastercard, a Stripe és az eBay hátrált ki a projektből, napokkal az első hivatalos Libra-találkozó előtt. 

Hirdetés

Mark Zuckerbergék a Librával akarták újra feltalálni a pénzt és átalakítani a gazdaságot, azonban a hatóságokat nem nyűgözte le a projekt, az amerikai és a francia kormány is ellene van a Librának.

A kormányzatok vegyes állásponton vannak, de egyesek szerint akár terrorszervezetek és bűnözők pénzelésére is jó lehetne a Libra, mások szerint egyszerűen nem tudnák garantálni a tőke biztonságát. 

Mivel a Libra Association tagjait valószínűleg felelősségre vonnák probléma esetén, ezért várható volt, hogy a pénzügyi elkötelezettséget is vállaló partnerek meggondolják még a részvételüket a projektben. A hatóságok egyre jobban rászálltak a Librára, aminek az eredménye az lett, hogy a PayPal után a Visa, a Mastercard, a Stripe és az eBay is búcsút intett a Facebooknak. 23 cég még kitart. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.