Hirdetés

Menő, MI-támogatott funkciót kap az Android 14



|

Sokan fogják hasznát venni az Android 14-be épülő új szolgáltatásnak.

Hirdetés

A héten bemutatkozott a Google saját telefonmárkája, a Pixel új, nyolcadik szériája. Az impozáns kamerarendszeren és az új videós funkciókon felül annak is örülhetünk, hogy a telefonnal együtt debütál az Android 14, és nem csak hogy elsőként kapják majd meg a Pixel-tulajok, de egy egyelőre exkluzív funkciót is élvezhetnek.

Az operációs rendszer új verziója egy sor újdonságot tartalmaz, melyekkel már a májusi I/O során megismerkedhettek az érdeklődők. Ez közül kétségkívül az egyik legizgalmasabb az MI hullámot meglovagoló háttérkép-generáló alkalmazás.

Hirdetés

Az operációs rendszer "Háttérkép" menüjében néhány paraméter megadásával új háttérképet generál nekünk a program a beépített MI-funkció segítségével. A paramétereket javarészt szöveges formában adhatjuk meg, de először egy kategóriát kell megjelölni, például azt, hogy klasszikus művészet, vagy álomvilág legyen-e a kiindulási pont, majd a további szövegmezők kitöltésével finomíthatjuk a végeredményt. A "Generative AI Wallpapers" nevű funkció egyelőre csak az új Pixelekre érkezik, de idővel kiterjesztik a többi androidos készülékre is.

A háttérképgenerátoron kívül jó pár további hasznos újdonságot is tartalmaz a Google telefonos operációs rendszerének új verziója. A záróképernyő különböző betűtípusokkal és színekkel is testreszabható, widgetekkel kiegészíthető és akár monokróm téma is választható a megjelenésben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.