Hirdetés

Menőbb a zenei CD és a bakelit, mint az iTunes és a digitális letöltések



|

A zenei piacon persze a streaming az úr, de Amerikában elég sokan kedvelik a bakelitlemezeket és a CD-ket is - jobban, mint a digitális letöltéseket.

Hirdetés

A RIAA legutóbbi jelentéséből kiderült, hogy Amerikában az emberek többet költöttek zenei CD-kre és bakelitlemezekre, mint amennyit digitális letöltésekre az iTuneson és más helyeken. A fizikai adathordozóra írt zenék eladásai 2018-ban 1,15 milliárd dolláros bevételt generáltak, ami 22,8 százalékkal kevesebb viszont, mint 2017-ben. 

Hirdetés

A letöltött dalok alig több mint 1 milliárdot hoztak tavaly, ami 26 százalékos visszaesés éves szinten. Eközben viszont a zenei streaming dübörög, a Spotify, az Apple Music és a Tidal népszerűbbek, mint valaha. A kategória 7,4 milliárd dolláros bevételt ért el, ami 30 százalékos fejlődés egy év alatt. 2015-ben ez az összeg még csak 2,3 milliárd volt. Az amerikai eladások 75 százaléka a streamingből származik. 12 százalék a fizikai formátumokból, 11 pedig a letöltésekből. 

A Spotify ennek ellenére még mindig a nyereségszerzéssel küszködik, pedig már 2008-ban elindult. A cég igyekszik meggyőzni az ingyenes felhasználókat, hogy váljanak prémium előfizetővé. Amerikában tavaly 760 millió dollárt hozott az ingyenes, reklámmal támogatott streaming, és 4,7 milliárdot a prémium előfizetői tábor. Amerikában 50,2 millió felhasználó fizet havi díjat valamilyen zenei streamingplatformon, a tábor pedig minden hónapban újabb egymillió ügyféllel bővült. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.