Hirdetés

Meredek pletyka kapott szárnyra az iPhone 14 Próról



|

Egyre több a híresztelés a jövő évi iPhone-ok kapcsán, a legújabbat viszont kimondottan nehéz komolyan venni.

Hirdetés

Közel egy hónap telt el azóta, hogy az Apple leleplezte az iPhone 13-szériát, a szivárogtatók szeme így már a 2022-ben érkező, iPhone 14-ként emlegetett modelleket fürkészi. Legutóbb arról szóltak az értesülések, hogy jövőre tényleg eltűnik az iPhone mini, előtte pedig hátlapba simuló kameráról és szenzorsziget nélküli kialakításról pletykáltak az állítólagos bennfentesek.

Most pedig ismét napvilágot látott egy tipp, ám ennek forrása és tartalma finoman szólva is erősen megkérdőjelezhető, így a szokásosnál is ajánlottabb fenntartásokkal kezelni.

Hirdetés

Egy kínai weboldalon, a mydrivers.com-on bukkant fel a pletyka, mely szerint az iPhone 14 Pro már maximum 2 terabájtos QLC flash tárhellyel érkezik, ami két szempontból is nehezen hihető. A legfontosabb, hogy az Apple pont az idén emelte 1 TB-osra a Pro-modellek maximális kapacitását, és nem igazán vallana a cupertinóiakra, hogy egymás után két évben is duplázzanak.

Már csak azért sem, mert az idei emelést a tárhelyigényesebb ProRes videóformátum támogatásával indokolták,  jövőre pedig a legtöbb elemző egy komolyabb dizájnfrissítést valószínűsít, míg a kamera szolidabb fejlődésen mehet keresztül. A másik, erősen kétséges tényező pedig maga a mydrivers.com, az oldal ugyanis nem tartozik a megbízhatóként kezelt források közé, eddig semmilyen érdemi szivárgás nem köthető a felülethez.

Az egyetlen apróság, ami erősíti az állítást, hogy nemrég a szintén kínai DigiTimes is arról írt, hogy a jövő évi iPhone-ok új technológiát használnak majd a tárhelynél, ami akár a mydriversen emlegetett QLC flash is lehet, ám még ebben a jelentésben sem került szóba a 2 TB-os tárhely, ráadásul maga a DigiTimes is gyakran tévedő forrásnak számít.

Összességében tehát egyelőre nem érdemes vérmes reményeket fűzni ahhoz, hogy az iPhone 14 Prón akár 2 TB-on is terpeszkedhetünk majd, ugyanakkor persze nincs kizárva, hogy később egy komolyan vehető szivárogtató is megerősíti az értesülést, hiszen a premierig még legalább egy év van hátra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.