Hirdetés

Meredek pletykák láttak napvilágot az Apple kijelzőivel kapcsolatban



|

Az hagyján, hogy szinte minden eszköz OLED-re válthat, valami hatalmasban is gondolkodhat a vállalat.

Hirdetés

Miközben az OLED panelek egyre nagyobb piacot szereznek maguknak, az Apple a professzionális eszközeiben inkább a mini-LED mellett tette le a voksát - a hírek szerint azonban ez nagyon gyorsan megváltozhat.

Az előrejelzések alapján a tavalyi 9,7 milliós OLED piac 2028-ra 70 milliósra dagadhat, ebből pedig a cupertinói cég is alaposan kiveszi majd a részét.

Hirdetés

Az OLEDinfón napvilágot látott jelentés szerint az Apple már a jövő évi iPad és iPad Pro modellekbe OLED panelt épít, a MacBook Prók pedig 2026-ban állhatnak át a technológiára. Ezzel együtt arra számítanak, hogy a vállalat 2026-ig szinte teljesen felszámolja az LCD és mini-LED kijelzőket az eszközeiben.

2027-ben még egy lépést tehet előre az Apple, a piaci elemzők szerint ugyanis ekkor kezdhetnek el használni QD-OLED és WOLED paneleket a 32 és 42 colos kijelzőikhez a jövő iMac eszközeiben és az önálló kijelzőiben. Jelenleg az 1,9 milliós Pro Display XDR az vállalat egyetlen 32 colos eszköze, 42-es pedig pletyka szinten sem merült fel korábban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.