Hirdetés

Merész koncepció javítja ki az Apple Magic Mouse bosszantó hibáját



|

A Pro Mouse-t mintha a Logitech egerei ihlették volna.

Hirdetés

Az Apple még áprilisban leplezte le az új iMaceket, melyekhez színes Magic Mouse-okat is kaptunk, ám a nagy ráncfelvarrásban sajnos "elfelejtették" kijavítani a kiegészítő legidegesítőbb hibáját, az alulra helyezett töltőcsatlakozót.

A mémek hadát inspiráló megoldás így akár még évekig velünk maradhat, ám egy új koncepció most elvégezi a munkát az Apple helyett, és még jóval többet is tesz.  

Hirdetés

A Pro Mouse ötlete Vincent Lin fejéből pattant ki, aki a Behance-en osztotta meg vízióját. A képeken tehát nem a Magic Mouse új, képzeletbeli generációját, hanem egy drágább kategória képviselőjét látjuk, ami ennek megfelelően radikális újításokat hoz.

Azon túl, hogy a töltőcsatlakozó végre észszerűbb helyre, a kiegészítő hátoldalára került, a Pro Mouse leginkább a Logitech MX Master 3-ra hajaz. A felső rész csont nélkül hozza a Magic Mouse kecses formáját, alul viszont egy emelt markolatot kaptunk, ami egy vékony sávon a gesztusokat is érzékeli, az ötletgazda ezért Taptic Sidebarnak nevezte el. Lin még a bal-és jobbkezes dilemmára is gondolt, a projektet bemutató oldalon ugyanis látványos animáció szemlélteti, hogy az egér orientációja egy szimpla csavarással átállítható.

A képeket elnézve azért kérdéses, hogy a Pro Mouse ezzel a magassággal mennyire lenne kényelmes a csuklónak, ám az kétségtelen, hogy Lin egész ügyesen belesimította az MX-3 robosztus megjelenését az Apple letisztultabb formanyelvébe. Nagy kár, hogy a csatlakozónál végül elfogyott a bátorság, és maradt a Lightning-port az USB-C helyett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.