Hirdetés

Bekapcsolhatod a Messenger éjszakai módját, ez a kis trükk kell hozzá



|

A Facebook üzenetküldője is megkapta az egyre divatosabb éjszakai üzemmódot, ami többek között szemkímélés céljából megfontolandó. Viszont ehhez egy apró trükköt kell bevetnünk.

Hirdetés

Egyre több mobilos alkalmazás kap éjszakai megjelenítési üzemmódot, ami gyakorlatilag abból áll, hogy a felülete ilyenkor sötét háttérrel jelenik meg, amin a betűk és egyéb tartalmak maradnak csak világosak. Ez leginkább azért jó, mert sötétben sokkal jobban kíméli a látásunkat egy ilyen kijelző, mondhatni "nem veri ki a szemünket" a világos háttér. Most a Messenger is csatlakozott a "bagolymódot" kínáló appokhoz, de érdekes módon nem valami sima frissítés után automatikusan megjelenő kapcsolóval: a váltáshoz egy mókás kis trükkre van szükségünk.

Hirdetés

Persze nem kell semmilyen bonyolult dologra gondolni: első lépésben annyit kell tennünk, hogy bármelyik ismerősünknek elküldjük az alábbi képen is látható hold (pontosabban a holdsarló) emojit.

Ezek után az app egy előugró üzenettel jelzi, hogy ezzel "jogot nyertünk" az éjszakai mód bekapcsolására, amit innentől már bármikor elérhetünk. Ehhez csak annyi kell, hogy a Messenger főoldalán rákoppintunk saját profilképünkre a bal felső sarokban, és a megjelenő oldalon legfelül meg is találjuk az új sort. Itt egyszerűen egy kapcsoló ide-oda pöccintésével aktiválhatjuk a sötét hátteres megjelenítést.

Nem működik? Türelem!

Visszajelzések alapján van, akinek csak akkor működik a dolog, ha a holdsarló elküldése után valami kis üzenetet is írnak. A lényeg az, hogy ha jól csináljuk, az elküldés után kis holdak kezdenek potyogni a kijelző tetejéről, ez is jelzi, hogy most már próbálkozhatunk a kapcsolóval.

Ha így sem működik a dolog, akkor egy kicsit várni kell: az új Messenger funkciókat folyamatosan kapcsolják be a felhasználóknál, hiszen van belőlük több mint egymilliárd - ha most nem sikerül az éjszakai módot előcsalogatni, próbáld meg másnap!

A trükkre valószínűleg amolyan rejtett marketing-eszközként van szükség, hiszen ha valakinek elküldjük a kis hold emojit, minden bizonnyal megkérdezi majd, hogy miért is kapta ezt tőlünk, mi pedig szépen elmeséljük majd neki az újdonságot, és így, "digitális szájhagyomány" útján terjed majd a funkció híre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.