Hirdetés

Mesterséges intelligencia érheti el a következő tudományos áttörést



|

Az amerikai energiahivatal szerint ez a jövő záloga, komoly dollármilliókkal támogatják a fejlesztést.

Hirdetés

A technológiai kutatások és fejlesztések egyik legnehezebb pontja az adatfeldolgozás. Elképesztő mennyiségű mérés, szimulációs és egyéb adat születik, amit emberi léptékkel egész egyszerűen képtelenség feldolgozni, ez pedig alaposan lelassítja a kutatómunkát.

Ezt a problémát szeretné áthidalni az amerikai energiahivatal azzal, hogy teljesen a gépek kezébe adja a munkát.

Persze eddig sem kockás papíron dolgozták fel az adatbázisokat a kutatók, de ez lehet a kutatás jövője: a hivatal 5, mesterséges intelligenciával és gépi tanulással foglalkozó projektet támogat összesen 16 millió dollárral, amelyeket arra hegyeznek ki elképesztő mennyiségű adatot legyenek képesek feldolgozni önállóan, és ezekből leszűrjék a megfelelő következtetést, vagy felfedezzenek valami újat.

Hirdetés

Az adatok bármilyen forrásból érkezhetnek: megfigyelésekből, kutatási projektekból, vagy akár szimulációkból is, ezek alapján próbálják majd megjósolni a szoftverek például az extrém időjárásbeli változásokat, az elektromos hálózat leterheltségét, vagy levonni speciális fizikai következtetéseket.

Nem feltétlenül konkrét céllal engedik majd rá a szoftvereket az adathalmazra, hanem tényleg az lesz a cél, hogy valamit felfedezzen a mesterséges intelligencia. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.