Hirdetés

Mesterséges intelligencia kapja el a mobilozó holland autósokat



|

A holland rendőrség mesterséges intelligenciával figyeli és füleli le azokat az autósokat, akik vezetés közben használják az okostelefonjukat.

Hirdetés

Sok szakértő szerint az ittas sofőröknél is rosszabbak azok az emberek, akik vezetés közben használják az okostelefonjukat. Sajnos ez a rossz szokás egyre csak terjed az emberek körében. Hollandia úgy állítaná ezt meg, hogy speciális, mesterséges intelligenciát használó kamerákat vet be, hogy lefüleljen minden sofőrt, aki vezetés közben nyomkodja a mobilját, vagy beszél azon. Az EU-ban Hollandia használ elsőként hasonló megoldást. 

Hirdetés

A kamerák minden autót lefotóznak, majd a képek elküldik egy rendszerre, amelyen gépi tanulási eljárással szűrik ki, hogy kinél volt okostelefon vezetés közben. 

Ezután a rendőrök nézik meg a kiszűrt fotókat, ha és ők is úgy látják, hogy valóban okostelefon volt a sofőrnél, akkor 240 eurós bírságot szabnak ki a jármű tulajdonosára. A hatóságok minden fotót törölnek, amin nincs mobil. 

A kamerák éjszaka is működnek, de az AI azt egyelőre nem ismeri fel, ha valaki az ölében mobilozik például. Egyesek szerint az arcfelismerés jobb megoldás lenne, mert úgy a valódi elkövető kapná a bírságot, de ez szembemenne az adatvédelmi szabályzásokkal. Ami azt illeti, ezeket a képeket a bűnözők ellen sem használhatják fel a rendőrök. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.