Hirdetés

Mesterséges intelligenciával csinál nappalt az éjszakából videofelvételkor a Xiaomi



|

A Xiaomi Mi 11 BlinkAI algoritmusa látványosan kivilágosítja és túlszaturálja az éjszakai videókat.

Hirdetés

A Xiaomi Mi 11 lett az első Snapdragon 888-as okostelefon (ahogy a Xiaomi előre fogadkozott is), amely január 1-jén Kínában már meg is jelent. Azt továbbra sem tudni, hogy Európában mikor és mekkora felárral jelenik meg, ahogy a Mi 11 Pro részleteiről sincs túl sok információ azon kívül, hogy februárra várható a bemutatója. Van viszont pár részlet a Mi 11 BlinkAI algoritmusáról, ami egy mélytanulási szoftver a videós éjszakai módhoz. 

A fotózáskor az éjszakai mód több képet egyesít, ami lassabb folyamat lehet. A Xiaomi videós éjszakai algoritmusa neurális hálózat segítségével próbálja utánozni az emberi szemek működését, és egyetlen képkockával is beéri. Egyből kivilágosítja az éjszakai videókat, és jó Xiaomi-szokás szerint túl is szaturálja azokat. 

Hirdetés

A 108 megapixeles szenzor persze csökkentett felbontás mellett is elég sok adatot generál, de a Snapdragon 888 a jelek szerint boldogul ezzel. 

A kérdés már csak az, hogy meddig erőlteti sok gyártó az Instagram-szűrőkhöz hasonló, erősen túlszaturált képi világot. Tény, hogy ez menő a közösségi oldalakon, de a tartalmak egyre nagyobb részének már nem sok köze van a valósághoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.