Hirdetés

Mesterséges intelligenciával hozza helyre az Adobe az elmosódott videókat



|

Az Adobe Max konferencián mutatta meg a cég, hogy mire képes ilyen téren a Sharp Shot funkció.

Hirdetés

Számtalan okból (például rázkódás vagy kevés fény) lehet egy videó képe elmosódott, homályos, attól függetlenül, hogy milyen eszközzel készül. Ezt a későbbiekben elég nehéz élessé tenni, és ha sikerül is ügyeskedni, az eredmény nem valami mutatós. 

Az Adobe ezért a mesterséges intelligenciát hívja segítségül, és videók mellett fotóknál is megpróbálja helyrehozni az elmosódott látványt. Az Adobe Max 2020 konferencián bemutatott Sharp Shots funkciót a Sensei AI vezérli, ez egyelőre egy kísérleti funkció.

Hirdetés

Gépi tanulás segítségével próbálja meg a videók képkockáit élesíteni, és bár a tömörített YouTube-klipek nem adják vissza a dolog lényegét, azért érdemi fejlesztésről van szó, ahogyan ez a közzétett videó alapján is egyértelmű. 

Sajnos a Sharp Shots funkció Adobe-termékekbe való beépítésére nincs garancia, és érdemes hozzátenni, hogy más cégek is ígértek már nagyot az MI-re hivatkozva, aztán nem lett sok kézzel fogható eredmény a felhasználó számára. A Google sem tudta például elérhetővé tenni azt az újítást, ami a Fotókban leradírozza az objektumokat a képekről.

De azért van MI-alapú újdonság bőven, ami biztosan elérhető lesz számunkra is, és nagyban megkönnyíti majd a grafikusok munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.