Hirdetés

Mesterséges intelligenciával keretezi újra a videóidat az Adobe Premiere Pro



|

YouTube-ra, Instagramra, Facebookra és egyéb helyekre is készítesz videókat? A Premiere Pro nemsokára automatikusan méretezi majd őket a kívánt arányokra.

Hirdetés

Videókat mostanában elég sokféle helyre készítünk, hiszen nem csak a YouTube-ra vagy egyéb videómegosztókra kell optimalizálni a végeredményt, hanem közösségi oldalakra, fényképmegosztókra, ráadásul ezeken is egyre inkább elkülönülnek a hagyományos megosztások és a meghatározott ideig látható sztorik. Az Adobe azt szeretné, ha a felhasználói nem töltenének a jövőben sok időt azzal, hogy a videókat a különböző közösségi platformokhoz szerkesztik. Az Auto Reframe ezért mesterséges intelligenciát használ a Premiere Pro legújabb kiadásában. 

Hirdetés

A funkció lényege, hogy ha van egy videónk, amit a YouTube mellett mondjuk az Instagramon és a  Gacebook sztorik között is kitennénk, akkor ezekhez a három eltérő képarány érdekében nem kell manuális szerkesztéseket végeznünk, és háromszor újravágnunk a filmet.

A funkció automatikusan azonosítja a videón a történéseket, majd képes a képarányt úgy igazítani, hogy az négyzetes, vertikális vagy éppen 16:9-es legyen. Mutatjuk, hogy is néz ki mindez a gyakorlatban:

Az újítás az Adobe Sensei-t használja, az Adobe mesterséges intelligencia-alapú platformját. Gyakorlatilag egy effektről van szó, amit a Premiere idővonalánál lehet a klipekre helyezni, és az is megadható az algoritmusnak, hogy mennyi mozgásra számítson a videóban. Természetesen utólagos manuális igazításra van lehetőség, de szerencsére a szöveges rész automatikus újraméretezéséről a program gondoskodik, ezzel is sok időt takarít meg. Az Auto Reframe funkció még idén használható lesz a Premiere Pro újabb kiadásaiban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.