Hirdetés

Mesterséges intelligenciával utazik az időben egy nem létező férfi



|

Stelfie már rengeteg különféle korszakban lefotózta magát, annak ellenére, hogy valójában ő maga sem létező személy.

Hirdetés

Továbbra is nagyon sokan ellenzik a mesterséges intelligencia által generált művészi alkotásokat, de ennek ellenére még mindig akadnak bőven kísérletezők, akik igyekeznek feltérképezni az ebben rejlő lehetőségeket.

A legtöbb felhasználási mód ugyan elég konvencionális, viszont a Stelfie nevű "időutazó" megalkotója egy igen humoros ötlettel próbálja kombinálni ezeket az eszközöket, ugyanis ő egy kitalált személy kalandjait igyekszik dokumentálni.

Hirdetés

A néhány hete létrejött Stelfie The Time Traveller nevű oldal készítője a Stable Diffusion segítségével alkotta meg ezt a fiktív figurát, akit aztán a Dreambooth nevű hasonló eszközzel tudott beleilleszteni különféle vicces történelmi helyzetekbe. Ennek köszönhetően Stelfie már több korszakban is feltűnt: pózolt Darwinnal, szelfizett a trójai falóval, részt vett egy középkori várostromban és Leonardo da Vincit is meglátogatta.

A készítő a Redditen is aktív, bár ő maga kitart amellett, hogy a képeken nem ő van, hanem valóban egy mesterségesen előállított, kitalált személy. Érdekes ötlet és mindenképpen sokkal kreatívabb, mint a sokadik Midjourney festmény, ami létező művészek stílusát próbálja lemásolni, kíváncsian várjuk, milyen egyedi felhasználásokat találnak még mások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.