Hirdetés

Mi lesz veled, PC?



|

Mayday, mayday! Zuhanórepülésbe kapcsolt a PC-ipar, de vajon ez ismét csak riogatás, mint megannyiszor korábban, vagy ezúttal tényleg beleáll a földbe a jó öreg PC? És melyik gyártó úszta meg "szárazon"?

Hirdetés

A többségnek még 2023-ban is egyet jelent a PC a windowsos számítógépekkel, sőt sokaknak az asztali masinákkal. Holott csupán értelmezés kérdése, hogy mire sütjük rá a Personal Computer kifejezést. Személyi számítógép például egy MacBook (bár ezt az almások nagyon nem szeretik hallani) és egy okostelefon is. Mi azonban most mégis térjünk vissza a PC-k, számítógépek világába, ahol a 2022-es eladási adatok láttán ismét megkongatták a vészharangokat.

Cikkünkben utánajárunk a pontos adatoknak, hogy vajon mi vezetett ilyen eredményekhez és hogy mi várható az elkövetkezendő években.

A Gartner január 11-én hozta nyilvánosságra a 2022-es év PC-gyártói és -szállítói eredményeit, amelyek igen sötét képet festenek az iparágról. Ezek szerint 2022 negyedik negyedévében 28,5%-kal mérséklődtek a PC-eladások a 2021-es év azonos időszakához képest, ha pedig az egész éves forgalmat nézzük, 16,2%-os a csökkenés.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.