Hirdetés

Microsoft 365 integrációt kap a ChromeOS



|

Egyre több mindenre használhatjuk a pehelykönnyű operációs rendszert.

Hirdetés

Nemrégiben bejelentette a Google, hogy integrálni fogja a Microsoft 365 szolgáltatást a ChromeOS-be, ráadásul még az idei év során, hogy a felhasználók könnyebben telepíthessék a különböző alkalmazásokat, és érhessék el a fájljaikat. A Google saját rendszere jelenleg csak a Progressive Web App (PWA), vagyis a webes felületeket támogatja, a fejlesztők szerint azonban a natív megoldás ennél sokkal kényelmesebb lesz.

Az integrációnak köszönhetően egy irányított telepítőt kap a Microsoft 365 alkalmazás, továbbá a OneDrive is a rendszer szerves részévé válik.

Hirdetés

A fejlesztés lehetővé teszi, hogy a redmondiak tárhelyén elhelyezett fájlokat a felhasználók egyenesen az operációs rendszer saját fájlkezelőjéből elérjék ahelyett, hogy az androidos OneDrive alkalmazást kellene használniuk.

A Google azt ígéri, a következő hónapokban több részletet is megtudunk, a ChromeOS dev és beta csatornáit használók pedig természetesen majd egy kicsit előbb hozzáférhetnek az újdonságokhoz.

Szokatlan húzás ez a Google-től, hiszen viszonylag ritkán és kevés területen működik együtt a Microsofttal, most pedig a redmondiak egy olyan  termékének ad újabb felületet, amelynek egyébként házon belül is van saját alternatívája, a Workspace (korábban G Suite) képében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.