Hirdetés

Mesterséges intelligenciával kutatja fel a biztonsági hibákat a Microsoft



|

A rendszer 99 százalékos pontossággal tud különbséget tenni a biztonsági és a nem biztonsági jellegű szoftverhibák között.

Hirdetés

A Microsoft egy olyan új, mesterséges intelligenciára építő rendszert állított szolgálatba, amely a cég szerint 99 százalékos pontossággal tud különbséget tenni biztonsági és nem biztonsági jellegű, szoftverekben megtalált hibák között. Ehhez 13 millió elemből álló adatmintát használtak fel 47 000 fejlesztőtől, és így készülhetett el a gépi tanulási modell, ami meg tudja állapítani az eltéréseket. A rendszer emellett a kritikus, magas prioritású biztonsági hibák azonosítására is alkalmas, 97 százalékos pontossággal. 

Hirdetés

A következő hónapokban az eljárást nyílt forráskódúvá tennék a GitHubon keresztül, mintamodellekkel, így a szakemberek is tanulhatnak majd ezekből. A Microsoft rendszere egyébként nem csak adatmintákat, statisztikai mintákat is kapott, hogy a hibák típusának kiválasztása után a biztonsági címkézést is elvégezhesse, jelezvén, hogy mennyire súlyos a probléma.

Az új hibakereső rendszert belső körökben már bevetette a Microsoft, és folyamatosan tanítják is az algoritmusokat olyan adatokkal, amelyeket a biztonsági szakértők hagytak jóvá. Ők figyelik alapesetben, hogy a szoftverfejlesztések során mennyi hiba adódik, de a munkájukban nagy segítség lehet a jövőben az új rendszer. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.