Hirdetés

A Microsoft többé nem fektet az arcfelismeréssel foglalkozó cégekbe



|

Az AnyVision botránya után úgy döntött a redmondi óriás, hogy többé nem fektet be az egyre több vihart kavaró technológiával foglalkozó vállalatokba.

Hirdetés

A Microsoft azt mondja, hogy többé egyetlen olyan cégbe sem fektet be, amely arcfelismeréssel foglalkozik. Mindez annak a botránynak köszönhető, ami az izraeli AnyVision startupot övezte. A kritikusok és emberjogi aktivisták szerint ugyanis az AnyVision volt az alapja a West Bankban egy megfigyelési programnak, ami a cégen keresztül az izraeli kormányhoz kötődik, legalábbis erről számolt be az NBC News. A médiajelentések ellenére az amerikai, független nyomozások alapján az Anyvision technológiáját nem használják vagy használták tömeges megfigyelésre. 

Hirdetés

Ennek ellenére a Microsoft szakít a startuppal, és többé egyetlen cégbe sem fektet, ami arcfelismeréssel foglalkozik. A saját Azure felhőalapú platformján keresztül azért még van saját arcfelismerő technológiája a redmondiaknak, de azt már korábban kijelentették, hogy sosem adnák el azt megfigyelési célokra. Sőt, a hatóságoknak sem engednek ehhez hozzáférést, mert attól tartanak, hogy az hozzájárulna az emberi jogokkal szembeni visszaélésekhez. 

Azt egyelőre senki sem tudja, hogy mindezek után felvásárol-e még arcfelismeréssel foglalkozó cégeket a Microsoft, vagy csak a befektetési stratégia módosul. Az sem tiszta sor, hogy a saját szoftverein változtat-e a történtek fényében valamit a cég. Pedig kényes kérdésről van szó, az utóbbi időben a politikusok és az aktivisták is egyre kritikusabbak a technológiával szemben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.