Hirdetés

Fontos változások jönnek a Microsoft vezetésében, Bill Gates szinte teljesen kikerül a képből



|

A cég alapítója immár nem tagja az igazgatótanácsnak, idejét a világ megmentése foglalja le.

Hirdetés

Microsoft Corp. a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy a cég társalapítója, Bill Gates lemondott az igazgatótanácsban betöltött posztjáról. Tanácsadóként még a továbbiakban is segíti a Microsoftot, de ezen felül a jövőben már nem vesz részt a vállalat mindennapjaiban. Az indoklás végtelenül egyszerű, még több időt akar szentelni filantróp projektjeinek, és a Bill & Melinda Gates Foundationnek.

Hirdetés

Bill Gates egészen 2014 februárjáig a Microsoft igazgatótanácsának elnöke volt, hat évvel ezelőtt pedig pontosan ugyanezzel az indokkal (nevezetesen a Bill & Melinda Gates Foundation miatt) lépett egyet hátra, és adta át az elnöki széket. Az elmúlt hat évben igazgatótanácsi tagként és technikai tanácsadóként vett részt a cég mindennapi életében, de mostantól fogva, már csak az utóbbi feladatokat látja el. Satya Nadella, a Microsoft jelenlegi vezérigazgatója így nyilatkozott Gates frissen bejelentett távozása kapcsán: 

"Óriási megtiszteltetés és kiváltság volt, hogy együtt dolgozhattunk Bill-lel, és tanulhattunk tőle az évek során. Bill abban a hitben alapította cégünket, hogy a szoftverek demokratizálódnak, szenvedélyesen vágyott arra, hogy megoldja a társadalom legsürgetőbb problémáit. A Microsoft és az egész világ is jobb hellyé vált miatta. Az igazgatótanács sokat köszönhet Bill vezetésének és látnoki képességeinek. A Microsoft pedig a jövőben is prosperálni fog ebből, mivel Bill továbbra is segít minket technikai tanácsadóként termékeink és szolgáltatásaink kapcsán. Hálás vagyok Bill barátságáért, és várom a jövőbeli közös munkát annak érdekében, hogy sikerre vigyük küldetésünket, ami a bolygó összes emberét és az összes céget ösztönözni fogja."

Gates távozását követően a Microsoft igazgatótanácsa immár csak 12 főből áll. 

Ha egyébként ezekről többet akartok tudni Bill Gates filantróp kezdeményezéseiről, akkor érdemes megnéznetek a Netflixen a Minden, ami Bill Gates (Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates) dokumentumfilmes minisorozatot, amelyből kiderül, hogy a Microsoft alapítója a szennyvízrendszerek kiépítése nélkül is működő vécéktől kezdve a biztonságos atomenergia-felhasználási módszerek megtalálásáig rengeteg olyan kutatást-fejlesztést felügyel, amelyek élhetőbbé hivatottak tenni a bolygónkat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.