Hirdetés

Androidra és iOS-re is érkezik a Microsoft Defender



|

A kártevők és az adathalászat ellen küzd majd a Microsoft végpontvédelmi megoldása a mobilos platformokon.

Hirdetés

Úton van a Microsoft Defender az androidos és az iOS-es eszközökre, és elvileg az év végéig mindkét mobilplatformon elérhetővé is válik a felhasználók számára. A végpontvédelem a kártevők és az adathalászat ellen jelent majd hatékony segítséget. A Microsoft szerint az Android és az iOS egyébként elég biztonságosan, de azért messze nem kártevő-mentesek. 

Hirdetés

A redmondi cég rámutatott, hogy a kártevők akkor is eláraszthatják a mobilokat, amikor az emberek nem megbízható forrásokból telepítenek appokat a készülékekre. Emellett az adathalászatot is nagy gondnak látja a Microsoft, a támadók az eredeti felületekhez hasonlító rétegeket hoznak létre, majd ráveszik ezekkel az embereket, hogy adják meg a felhasználónevük mellett a jelszavukat és egyéb érzékeny adataikat. 

A Microsoft Defender az effajta fenyegetések kivédésében is segítene. Azt sajnos nem tudni, hogy részleteibe menően milyen tervei vannak mobilfronton a Microsoft Defenderrel a vállalatnak, de előzetesre már a jövő heti RSA konferencián számíthatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.