Hirdetés

Ha a Microsofttól vettél e-könyveket, van egy rossz hírünk



|

A redmondi cég ugyanis leáll a digitális könyvek forgalmazásával, de ezzel együtt a megvásárolt e-bookokat is törli mindenkitől.

Hirdetés

A Microsoft Store-ból nem csak szoftvereket,de e-könyveket is lehetett vásárolni. Persze nem a különféle fikciós művek rajongóit célozták be, hanem főként szakmai irodalomra specializálódtak. Most viszont a digitális áruház támogatási oldalán közölték, hogy nem csak a könyveket tartalmazó szekciót zárják be, de ezzel együtt július végével törlik a felhasználók által megvásárolt könyveket is.

Hirdetés

A törlés nem csak az ingyenesen beszerzett, de a pénzért vásárolt könyveket érinti, ráadásul azokat is, amelyeket esetleg azóta az olvasóik saját jegyzetekkel láttak el. Nekik kissé sovány vigasz lesz az, hogy a Microsoft ígérete szerint mindenki visszakapja a meglévő könyveinek árát, amit automatikusan átutalnak a bankszámlájukra, amennyiben jelenleg is van a fiókhoz kapcsolt, érvényes bankkártyájuk a rendszerben. Ha nincs, ugyanilyen értékben utalványt kapnak, amelyet levásárolhatnak a Microsoft Store egyéb részlegeiben.

A hírre máris sokan elégedetlenségüket fejezték ki, mivel jelezték, a szakkönyvek nem "érintetlenül" pihentek náluk, hanem jegyzetekkel látták el őket, és a törléssel ezek is elvesznek. A Microsoft egyelőre nem jelezte, hogy ezek bármilyen formában megmenthetőek-e, egyelőre csupán egy olyan gesztusra futotta, hogy aki idén április előtt jegyzetelt valamelyik könyvébe, 25 dolláros extra fájdalomdíjat kap.

A könyves szekció bezárása viszont nem túl nagy meglepetés. Két éve próbálkozik e-bookokkal a Microsoft a webáruházában, de ez a szegmens sosem indult be igazán, mivel egyrészt az itt megvásárolt könyvek DRM végelemmel vannak ellátva, tehát nem másolhatóak szabadon más eszközökre, viszont eközben a redmondi vállalat nem igazán törte magát egy igazán használható olvasó alkalmazás kifejlesztésével.

A könyves részleg bezárásával, a könyvek törlésével és a visszítérítésekkel kapcsolatban a Microsoft Store tematikus aloldalán lehet mindent megtudni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.