Hirdetés

2021 közepéig támogatja a Windows 7-et a Microsoft új böngészője



|

A redmondi cég azt ajánlja, hogy a határidőt követően az is álljon át Windows 10-re, aki eddig nem tette.

Hirdetés

A Microsoft új, Chromium-alapú Edge böngészőjének a népszerűsége egyre nő, így azok is kipróbálják, akik még Windows 7-et használnak. Erre 2021. júliusig lesz lehetőségük, akkor ugyanis megszűnik az Edge támogatása a Windows 7-hez. Bár a dátumról már korábban is lehetett hallani, a Microsoft ezt most egy hivatalosan dokumentációban erősítette meg, és a Windows 7 mellett a Windows Server 2008 R2-t is érinti a dolog. 

Hirdetés

Mivel az érintett operációs rendszereket már nem támogatja a Microsoft, ezért eleve javasolt a Windows 10-re való átállás, a határidő lejárta után pedig végképp ajánlatos lesz. Addig is érdemes óvatosnak lennie a Windows 7-et használóknak, hiszen bár az Edge böngésző egyelőre segít fokozni a biztonságot, a Windows 7 már sérülékeny lehet. 

Az IE mód használatához Windows 7 alatt szükség van a bővített biztonsági javításokra, ezek nélküli a funkció biztonsági kockázatot jelent. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.