Hirdetés

A Microsoft felhőjére is nagy hatással van a koronavírus



|

Kapacitásproblémák esetén a készenléti egységek, a katasztrófavédelem és a kritikus infrastruktúra hozzáférése lesz az elsődleges.

Hirdetés

A Microsoft azt tervezi, hogy amennyiben kapacitásbeli problémákat tapasztal a járvány hatására kialakuló webes terheltségek miatt, akkor a felhőalapú Azure szolgáltatások elérését átalakítja. Így ezen felhős szolgáltatásokat elsőként és mindenekelőtt a készenléti egységek, a katasztrófavédelem és a kritikus infrastruktúrát biztosító szereplők érhetik majd el. Mindez azért is fontos, mert a Microsoft Teams a távmunka miatt közel 40 százalékkal lett terheltebb a múlt héten, és a nagy kereslet mellett a redmondi csapat igyekszik megoldani, hogy ne tapasztaljanak kellemetlenségeket a felhasználók. 

Hirdetés

A tech óriás aktívan, a hét minden órájában monitorozza a helyzetet, és figyel rá, hogy optimalizáltan működjenek a szolgáltatásai. Ha ez mégsem jön össze, és tovább nő a kereslet, forgalom, terheltség, akkor régiótól függően testre szabott terveket állított fel a cég, hogy mi élvez majd prioritást. Alapvetően az egészségügyet és a hatóságokat szeretnék elsőként és zavartalanul kiszolgálni, de közben biztosítanák, hogy a távmunkában se legyenek fennakadások. 

A Microsoft együtt dolgozik a kormányzatokkal világszerte, hogy a helyi adatközpontok tovább folytathassák a felhőszolgáltatások kiszolgálását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.