Hirdetés

A Microsoft bevételei is megcsappannak a koronavírus miatt



|

A Windowsra és a Surface termékekre építő ágazatok árbevételeit is negatívan befolyásolják a koronavírus hatásai.

Hirdetés

A Microsoft is beállt azon tech óriások sorába, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy a koronavírus hatásai miatt nem tudják majd teljesíteni az üzleti előrejelzéseikben rögzített célszámokat. Konkrétan azokat, amik az árbevételekre vonatkoznak. A Windowsra és a Surface termékekre építő ágazatok sem szereznek majd annyi árbevételt, mint amire korábban számított a redmondi óriáscég. Pedig a márciusban véget érő harmadik pénzügyi negyedévre 10,75 és 11,15 milliárd dollár közötti bevételt jósolt a PC-s szegmens számára a Microsoft. 

Hirdetés

A Microsoft szerint a helyzet sajnos nem stabilizálódik olyan hamar, mint várták, ezért pedig gond lesz az árbevételekkel, és ez főleg a Windowsra és a Surface eszközökre építő divíziókat érinti. 

Hasonló jelentést adott ki korábban az Apple is, amely lehetséges készlethiányokra is figyelmeztetett. A Samsung pedig átmenetileg a Galaxy Z Flipet gyártó üzemét is bezárta, bár azóta az újra működik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.