Hirdetés

Így küzd a koronavírust kihasználó cybertámadások ellen a Microsoft



|

Tippeket is adott a redmondi óriáscég, hogy mire figyeljünk a támadók által küldött megtévesztő leveleknél.

Hirdetés

A Microsoft mindennapjait is megnehezíti a koronavírusjárvány, többek között azért, mert a cyberbűnözők nagy erőkkel igyekeznek kihasználni a pánikhelyzetet, és hasznot húzni a nem eléggé profi felhasználókból. Ez komoly gond, hiszen nem lehet mindenki IT-biztonsági szakember, és nem is kell annak lennie. A spammerek pedig hatalmas erőkkel próbálnak mindenkit rávenni, hogy töltsenek le kártékony mellékleteket, kattintsanak fertőzött linkekre. Csalnak emellett a járvány terjedését jelző térképekkel és a weboldalak domainneveivel is. 

Hirdetés

A Microsoft szerint egyébként az adathalász és egyéb e-mail-alapú támadásoknak csak kis része épít még a koronavírusra, de a cybertámadások 91 százalékra igaz, hogy e-maillel kezdődnek. A Microsoft többrétegű védelmi rendszerrel próbálja ezeket megállítani, gépi tanulás is segíti az azonosítást, üzeneteket, URL-eket és mellékleteket is átnéznek. 

Az egyik támadást 30 percen belül kapcsolta le a rendszer, de fontos, hogy az automata rendszerek nem kapnak el mindent, nekünk is figyelnünk kell. A Microsoft szerint a csaló leveleket és támadókat általában a rossz nyelvtan és helyesírás leplezi le, de figyelni kell a gyanús, fura linkekre, a fura mellékletekre, a fenyegető tartalmakra, az átírt webcímekre és az egyéb kis pontatlanságokra is. Ha ezeket kiszúrjuk, akkor pedig nem csak most, egyébként is nagyobb eséllyel fülelhetjük le a csalók támadásait. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.