Hirdetés

Csendesebb távmunka: zajszűrőt kapott a Microsoft Teams



|

Új funkciókat mutatott a Microsoft, a szoftvert pedig napi szinten már 44 millió ember használja.

Hirdetés

A koronavírusjárvány hatására sokan dolgoznak most otthonról, de aki volt már konferenciahívásban, az tudja, hogy a háttérzaj zavaró dolog lehet. A Microsoft ezért úgy döntött, új funkciókkal dobja fel a Microsoft Teams szoftverét, és az egyik azonnali újítás a valós idejű zajcsökkentés. Szintén újítás a felemelhető kéz funkció, az offline támogatás és a chatablak különválasztása. 

Hirdetés

A Microsoft Teams tehát immáron képes kiszűrni a háttérből eredő zajokat, ezt pedig egy online demóban is megmutatták. A háttér elhomályosítása is megoldható vele, vagy egyedi változat is hozzáadható. A kéz felemelése funkció pedig a több embert magába foglaló meetingeken hasznos: ezzel jelezheti valaki, ha beszélne vagy kérdése van. Az offline támogatás net nélkül vagy gyenge kapcsolattal történő chatelést tesz lehetővé, de ezt a gyakorlatban még nem mutatták meg. 

A harmadik születésnapját ünneplő szoftver egyébként 12 millió új felhasználót gyűjtött az elmúlt héten, így már napi szinten 44 millió ember használja. A Fortune 100-as toplistájáról 93 cég is erre szavazott, így a Slacknek és a Zoomnak nem lesz könnyű dolga a riválissal szemben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.