Hirdetés

Microsoft Teamsben vehetnek részt a rajongók az NBA meccsein



|

A videokonferencia szolgáltatás új Together módjával úgy látogathatnak el az NBA rajongói egy-egy meccsre, hogy közben nem adják föl az otthonuk kényelmét és biztonságát.

Hirdetés

A Microsoft nemrég egy meglehetősen kiterjedt együttműködési megállapodást kötött az NBA-vel, így most éveken keresztül ők biztosítják a kosárliga mesterséges intelligencia megoldásait, felhőszolgáltatását és laptopjait. A koronavírus miatt a rajongók nem látogathatják a meccseket, de a jelek szerint a Microsoft erre is kitalált egy megoldást, amely egy virtuális nézőteret biztosít az élő kosárlabdajáték követéséhez.

Hirdetés

A Microsoft Teams és néhány komoly LED-fal kombinációjával most olyan megoldást dolgozott ki a cég, mely segít, hogy a szurkolók legalább virtuális formában ellátogassanak a stadionokba. A Teams nemrég bevezetett Together módja lehetővé teszi, hogy a rajongók egymás mellett ülve jelenhessenek meg a stadionokban felállított kijelzőkön, így bátorítva kedvenc csapatukat:

Ez így elsőre elég szürreálisnak tűnik, de a Microsoft 365 fejese, Jared Spataro szerint ez egy remek módja, hogy a koronavírus idején a szurkolók úgy tudjanak részt venni a meccseken, hogy közben nem hagyják el otthonuk biztonságát, a játékosok viszont érezhetik a rajongótáboruk energiáját és biztatását, mely segíthet nekik a győzelemben. Az így elindított, 300 résztvevős konferenciahívásokban természetesen egy pár moderátor is részt vesz, hogy a nem megfelelően viselkedő elemeket eltávolítsák a résztvevők közül.

A márciusban kényszerpihenőre vonult NBA szezon csak most indul újra, és kifejezetten szimpatikus gesztus, hogy a szigorú egészségügyi szabályozások mellett is megpróbálják bevonni a rajongókat a meccsekbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.