Hirdetés

Véletlenül közzétett 250 millió ügyfélszolgálati bejegyzést a Microsoft



|

250 millió ügyfélszolgálati bejegyzéshez lehetett csak úgy hozzáférni a weben, de állítólag senki nem élt vissza az adatokkal.

Hirdetés

Nem ünnepléssel telt a Microsoft biztonsági szakemberei számára 2020 első néhány napja. Mint kiderült, egy adatbázisban lévő hiba miatt átmenetileg közel 250 millió ügyfélszolgálati bejegyzéshez férhetett hozzá bárki a weben. Ezt december 29-én fedezték fel biztonsági szakértők, majd a Microsoft két nap múlva javította a gondokat, állítólag rosszul konfiguráltak egy adatbázist. 

Hirdetés

A Microsoft nem talált rá bizonyítékot, hogy bárki visszaélt volna az adatokkal. Pedig a bejegyzésekben benne voltak 2005-ig visszamenőleg a Microsoft támogatói csapatának és ügyfeleinek beszélgetései, mindezt pedig még csak jelszóval sem védték, az e-mailcímeket szöveges formátumban lehetett megnézni. 

Ha valaki visszaélt volna az adatokkal, akár a Microsoft ügyfélszolgálatosának is kiadhatta volna magát, és adathalászatba kezdhetett volna. A Microsoft mindent megtesz, hogy a jövőben hasonló ne fordulhasson elő, az érintetteket pedig értesítik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.