Hirdetés

Leszámol a 32-bites Windows 10-zel a Microsoft



|

A Windows 10 2004-es verziójával kezdődően többé nem biztosít 32 bites változatot az operációs rendszeréből az új PC-k gyártóinak a Microsoft.

Hirdetés

Hosszú és nehéz műveletbe kezdett a Microsoft: megszünteti a Windows 10 32-bites támogatását. Első körben a Windows 10 2004-es verziójával kezdődően többé nem kínál 32-bites változatú operációs rendszert az OEM-eknek az új PC-kre. A meglévő PC-ket mindez nem érinti, egyelőre más csatornákon keresztül lehet majd 32-bites buildeket szerezni. Azonban ez csak átmeneti állapot, egyfajta segítség az elkerülhetetlenhez. 

Hirdetés

Idővel ugyanis a 32-bites processzorokat többé nem támogatják majd a chipgyártók, a régi eszközök egyszerűen haszontalanná válhatnak. Az OEM-ek már most sem gyárthatnak ilyeneket. 32-bites PC-re persze már nem igazán volt igény mostanában, a mostani hír azért érdekes, mert ezzel elindult a szektor abba az irányba, hogy ki is söpri ezeket. 

Aki jelenleg 32-bites PC-t használ, annak valószínűleg nincs miért aggódnia. Egyelőre úgy néz ki, hogy ezek támogatása a normál, szokásos idő után szűnik majd meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.